Levi

I morgon är Levi två veckor. Han äter som bara den och väger nu ungefär 4440 gram så han börjar bli allt större. Han har redan hunnit ha ett kalas, en veckas kalaset var hemma hos mormor. Här hemma har Levi haft besök av sina mostrar, morfar, mormor, Malin, Julius, Agnes, Ellen, Frida, Eric, Kalle, Märtha, Julia och Johan. Han har fått otroligt fina presenter. Han har också haft besök från södermanland, farfar Peter och Mia och farmor Ninni såklart. På fredag kommer farbror Anton upp och hälsar på. I morgon ska Levi få åka och se hur det ser ut i växtholm för första gången och vi ska få använda barnvagnen på riktig grusväg ute på landet :)










Torsdagen 4 augusti 2011

Torsdagen 110804 klockan 14.35 föddes vår fantastiska son.


Vattnet gick redan klockan sex på onsdagmorgon, vi åkte då in på en snabb kontroll på förlossningen och allt var bra med bebisen. Jag bev glad när det var min barnmorska Marisel från vårdcentralen som jobbad då. Vi åkte efter det och åt glass på mcdonalds sedan åkte vi hem och väntade in värkarna, värkarna var inte alls så starka under dagen. Men klockan två på natten stod jag inte ut längre och vi åkte då in till förlossningen på nytt. Jag var bara öppen en cm men vi fick ändå stanna och fick ett förlossningsrum. Jag vet inte riktigt vad som händer under natten förutom att det gjorde obeskrivligt ont. Oskar var ett enormt stort stöd och var helt underbar under hela förlossningen. Vi provade tens, det hjälpte inge vidare men jag fick senare lustgas som hjälpte en del efter ett tag men jag trodde ändå inte att jag skulle klara av att föda ut bebisen framtill jag fick ryggbedövningen, jag kände då att jag visst skulle kunna klara av förlossningen. Bedövningen var helt underbar och jag började förbereda mig mentalt inför krystvärkarna. Marisel hade börjat jobba igen och jag förstod att hon skulle vara med under själva födseln och jag kände mig då lite lugnare. Det var många timmar som gick från att vi kom in till bebisen var född men jag hade ingen tidsuppfattning utan var helt koncentrerad på det som hände just för tillfället. Vid tolv kände jag hur han i magen kom allt längre ner och värkarna blev allt starkare senare kom krystvärkarna. När Marisel sa att det var tid att börja krysta blev jag rädd men förstod samtidigt att vi snart skulle få träffa vårt underverk det gav mig kraft och efter ett tag så kom huvudet ut mer och mer och sedan var hela vårt barn ute och han låg på mitt bröst. Jag och Oskar fick titta på honom och hela kroppen fylldes av en kärlek som inte går att beskriva. Han var äntligen här! Han vägde 4110 gram och var 51 cm lång. Vi har väntat och längtat så länge på honom och helt plötsligt så fanns han med oss.   

Vi var på BB i två dygn och nu är vi hemma, vilket känns helt underbart. Vi njuter av varje sekund som vi har med Levi. Han är det finaste som finns.


Tidsfördriv

Ja för att få tiden att gå läser jag böcker. Förra veckan läste jag, En förtjusande man och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Dom båda var bra men på två helt olika sätt. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann var en riktigt rolig bok och perfekt att läsa ute i sommarvärmen. Marian Keynes bok var betydligt djupare och dom sista hundra sidorna var sådär och slutet var uppenbart men annars var boken fängslande. 

Jag tänkt gå och se vad vi mer har för böcker här hemma som jag inte har läst än och börja läsa nästa bok. Annars så är jag lite sugen på att läsa Jens Lapdius senaste bok Livet deluxe. Vi får se vad det blir.




Vi tar dagarna som dom kommer nu, Oskar jobbar bara tre dagar den här veckan, vi vill att bebisen ska komma snart så att Oskar får vara helt ledig med mig och bebisen här hemma. Ny vecka, den här veckan kanske bebisen vill titta ut. Vi hoppas!

Helgen som har passerat var riktigt bra. På fredagen var jag på stan och åt lunch med Rebecca och efter det åkte jag hem och då kom Ellen och hälsade på :) Jag bestämde mig senare på kvällen att följa med pappa, Susanne och Martin dagen efter till Lycksele när Oskar ändå jobbade i lördags. Dom kom och hämtade mig på morgonen dagen efter, vi åkte en snabbis förbi Malin och Nils nya lägenhet, den var stor och fin. Sedan åkte vi vidare mot Lycksele, motorn började koka på vägen dit (vi åkte pappas gamla amerikanska bil från 1959) men det löste sig med nytt vatten. Vi var i Lycksele hela dagen, det var Lyckseles motorvecka. Vi åt middag på campingen med släkt bland annat. Jag kom hem strax efter tolv och sov skönt den natten. I söndags åt vi middag hemma hos mamma. Adelie kom hem strax efter middagen, hon har varit hemma hos sin pappa i två veckor. Det känns roligt att hon är hemma hos mamma igen. 

I dag ska jag vara med Alex och i kväll ska jag och Oskar ut på en cykeltur :) Det är sol precis varje dag, otroligt!

RSS 2.0