Gulliver

I går körde jag till Härnösand och fick se hur Oskar hade det där, han utbildar sig där måndag till torsdag fram till sommaren. Hans rum var fint men där stod världens minsta säng så jag tror inte att det blir så mycket att sova över där.

Efter det åkte vi till ikea, köpte lite nya möbler till vardagsrummet och porslin och sånt. Sedan köpte vi saker till bebisen såklart, späjlsäng, skötbord, lampa, täcke, kudde, madrass, spjälskydd, filt och fablers självhäftande dekorationer, den med dom röda luftballongerna på. 14 st små grå handdukar som jag tror kan vara bra att ha, fabler groda påslakan och örngott, en vit badbalja m.m.

Gravid


Ska skriva i min fylla-i-bok i kväll. Har fyllt i den från och med vecka 4 när Oskar köpte den till oss dagen efter vi fått veta att vi väntade barn. Jag skriver om hur jag mår, vad jag tänker på och vad som händer under graviditeten. Oskar har också skrivit ner hans tankar och lite om hur jag är nu när jag är gravid och så vidare. Var hos barnmorskan i dag och allt ser bra ut, lämnade blodprov, fick lyssna på hjärtljuden, mitt blodtryck var bra och barnmorskan fick mäta min mage så hädan efter så kommer vi exakt veta hur magen växer.  

I går beställde vi efter en underbar barnvagn och köpte en bilbarnstol.

En emmaljunga barnvagn blev det efter många om och men! Vi har haft svårt att bestämma oss och var nära att beställa en Brio barnvagn för några dagar sedan men när beställningen skulle skickas i väg ångrade jag mig. Mest berodde det på att emmaljunga har ett inbyggt sol- och insektsnät. Jag tycker inte att det är snyggt att dra ett stort nät över hela vagnen. 
Så till slut bestämde vi oss för en Emmaljunga Classic Sport svart. Jag tror vi båda är nöjda med vårt val, så det känns bra. I början av maj ska vi få hämta hem vagnen.
Sittdelen är självklart vändbar, det är nog betydligt roligare att sitta och titta framåt när bebisen blir äldre.

En svart hårdlift ska vår lille få ligga i när vi är ute på promenader.

En likadan bilbarnstol som på bilden ovan står nu i vårt sovrum. Brio- babyskydd, svart och brun är den :) Nu när det är något till bebisen som man kan se på börjar allt kännas betydligt mer verkligt. I slutet av juli är vår bebis beräknad att födas.

Vi tycker om att gå runt i affärer som babyproffsen och titta på allt fint som vi senare ska få köpa till vår älskling. Det är 20 veckor kvar på graviditeten och jag ska försöka njuta av just det, att vara gravid och få bära på vårt barn. Jag ska försöka att inte bara vänta på att den ska komma ut. Det känns faktiskt som att vi nyss fick veta att vi väntade barn så dessa 20 veckor som är kvar kommer nog också kunna gå snabbt.

RSS 2.0